Nummer 2 | januari 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk de online versie
Nieuwsbrief
Zorg voor de Jeugd
Zorg voor de Jeugd
 
 
Praatplaten jeugdbeschermingsketen leggen uit wat er gebeurt
Meestal weten ouders en kinderen niet wat hen te wachten staat, wanneer zij in de jeugdbeschermingsketen terecht komen. Informatie over het proces biedt op zo’n moment rust en vertrouwen. Daarom werken de partijen die actief zijn in deze keten samen aan praatplaten. De eerste praatplaat, waarin de hele keten te zien is, is nu af.
Lees verder  
Twitter LinkedIn
 
Studiereis Engeland: meer stabiliteit voor pleegkinderen
Simone Loonstra, ontwikkelaar bij het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ), ging in september 2019 met 22 beleidsmakers, pleegzorgprofessionals, wetenschappers en pleegjongeren naar Oxford en Londen om te leren van de pleegzorgpraktijk in Engeland.
Lees verder  
Twitter LinkedIn
 
Eerste editie Impactmonitor huiselijk geweld en kindermishandeling
De Impactmonitor huiselijk geweld en kindermishandeling 2019 is de eerste editie van een nieuwe monitor. De monitor draagt bij aan het in beeld brengen van het verschil dat de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling maakt in de levens van de betrokken mensen. Volgens de meest recente schattingen hebben ongeveer 747.000 mensen van 18 jaar of ouder in de periode 2012–2017 te maken gehad met huiselijk geweld. In 2017 zijn naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen slachtoffer geworden van kindermishandeling.
Lees verder  
Twitter LinkedIn
 
Derde Voortgangsrapportage Geweld Hoort Nergens Thuis
Het aantal adviesaanvragen en meldingen bij Veilig Thuis neemt toe, onder andere door de verbeterde meldcode en de publiekscampagne Ikvermoedhuiselijkegeweld.nl. Ook wordt Veilig Thuis beter gevonden door beroepsgroepen die niet onder de Wet meldcode vallen. Deze en andere bevindingen zijn te lezen in de derde Voortgangsrapportage Geweld hoort nergens thuis (GHNT) die in december 2019 door de minister van VWS is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Lees verder  
Twitter LinkedIn
 
Praktijkvoorbeeld OZJ: Gezinshuis Talenten van de Toekomst
Anneke Veenstra en haar partner Danielle de Vries runnen het gezinshuis ‘Talenten van de toekomst’. Hier wonen vier gezinshuiskinderen en twee pleegkinderen, midden in de natuur in Drenthe, op een boerderij met vier slaapkamers, zes appartementen en heel veel dieren. Anneke en Daniëlle hebben, als gezinsouders, een duidelijke visie: “Kinderen en jongeren zijn geen probleem, zij zijn de toekomst! Daarom willen wij ze graag begeleiden en opvoeden.”
Lees verder  
 
 
Interesse in de nieuwsbrief Voordejeugd? 
Meld je dan snel aan via deze button en ontvang de nieuwsbrief elke maand op het door jou opgegeven e-mailadres. Of tip een collega! Aanmelden
 
 
Twitter   Linkedin
Zorg voor de Jeugd